Over 1819

1819 is een telefonische eerstelijns informatiedienst die opgestart werd op initiatief van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Starters of bedrijfsleiders van bestaande ondernemingen in Brussel kunnen er terecht met al hun praktische vragen over het opstarten en runnen van een bedrijf.

In deze video leggen we het u in 60 seconden uit :

 

Of lees het interview met de coordinatrice van de dienst: de doelstellingen, de behaalde resultaten enz...

Uit het interview of de video heeft u wellicht begrepen dat de dienst 1819 twee kerntaken heeft :

  • Ondernemers eerstelijnsinformatie verschaffen over de verschillende aspecten die gelinkt zijn aan de uitoefening van een economische activiteit (financiering, overheidssubsidies voor de opstart of ontwikkeling van een bedrijf, keuze van vennootschapsvorm en sociaal statuut, administratieve formaliteiten en toegang tot het beroep, nodige vergunningen om een nieuwe activiteit op te starten,....). 
     
  • De bedrijven oriënteren doorheen het netwerk van Brusselse bedrijfsbegeleidende instellingen en organisaties. De 1819-dienst is in permanent contact met een groot aantal van die overheidsinstellingen, privé-organisaties of verenigingen die vorming, begeleiding, financiering of steun bieden aan de brusselse ondernemer.  

De site « 1819, Ondernemen in Brussel » is één van de informatiekanalen waar de ondernemers zich over de verschillende thema's die hun aanbelangen, kunnen informeren. Zij kunnen er ook alle organisaties die kunnen helpen, terugvinden.

De adviseurs van de 1819-dienst bieden, tijdens een telefonisch onderhoud, een luisterend oor voor uw vragen, zij helpen u om uw behoefte duidelijker te formuleren, uw idee te structureren en trekken uw aandacht op bepaalde aspecten of voordelen gelinkt aan uw project. 

Zij gaan ook de organisatie identificeren die u het best kan begeleiden of u specifieke informatie geven, aangepast aan uw profiel, uw behoeften of activiteit, uw vestiging,...

Al deze info en de gegevens van de organisaties die u telefonisch worden doorgeven, krijgt u nadien nog eens netjes bevestigd in een e-mail, binnen de twee werkdagen.

Aarzel dus zeker niet, ongeacht de fase waarin u project zich bevindt, om de 1819-dienst te contacteren. Zij zijn er immers voor u !

Wie nog meer wil weten over 1819, kan het interview lezen met de beleidsverantwoordelijke. Zij legt u haarfijn uit wat ze precies bieden en wat de resultaten zijn.

 

Zin om te werken bij de 1819-dienst? 

Heeft u een economische, sociale of juridische opleiding in het hoger of universitair onderwijs genoten? Heeft u al ervaring opgedaan in de wereld van zelfstandigen en KMO's?

Heeft u een ander profiel maar kan u goed luisteren en analyseren? Bent u daarbij bereid om u permanent bij te scholen over zaken die het Brusselse ondernemerschap betreffen en wil u evolueren binnen het netwerk van Brusselse bedrijfsbegeleidende organisaties? 

De 1819 dienst biedt u een adviserende functie aan waarbij u ten dienste staat van de ondernemers die telefonisch hun vragen stellen. U wordt permanent bijgeschoold in de diverse materies en u werkt binnen een jong en dynamisch team.

Momenteel hebben we geen vacante betrekking maar aarzel zeker niet om spontaan te solliciteren ! Uw cv zal prioritair behandeld worden wanneer wij op zoek gaan naar nieuwe mensen.

Wij hebben wel een voorkeur voor een halftijdse betrekking. 

Contactpersoon : Aleksandra NIEDZIELKO, ani@impulse.irisnet.be

Lees alle artikels over: